Tack för bön!

Kära vänner!

En kort uppdatering från Etiopien. Jag fick precis samtal från en av översättarna och han hade goda nyheter. De två översättarna som “fastnat” på vägen och hållits gömda på en polisstation har nu kunnat återvända till sin hemby. TACK GODE GUD!! De skickades i en ambulans för att inte väcka misstanke. (Om människor sett dem i en vanlig bil med vanliga fönster hade risken varit stor att bilen överfallits av en mobb. Nu trodde alla att det var en sjuktransport.)

I hembyn är det tätt mellan militärerna nu, så tillståndet har förbättrats. Men det är fortfarande långt ifrån bra. Dessutom har många människor skadats och egendom har förstörts. Åtminstone en av av översättarna har fått hela sitt hus nedbränt med alla saker i. Andra har fått kläder och annan egendom stulna. Det är så hjärtkrossande att höra.

Tack för era böner!!! Alla översättarna och deras familjer är för tillfället i säkerhet och det är ju det viktigaste. Men de har gått igenom ett svårt trauma som kommer behöva tid att helas. Men fortsätt gärna att be för dem och deras familjer. För tröst, fred och försoning!

Varma hälsningar,

Sophia

Advertisements

6 Comments

Filed under Uncategorized

6 responses to “Tack för bön!

 1. Nina Westberg

  Hej. Tack för uppdateringen, viktigast att dom klarat sig men tragiskt med det nedbrända huset. Har den folkgruppen dom tillhör egen militär eller vilka militärer menar du?

 2. mannemanu

  Tack gode Gud
  Tänkte precis fråga hur det gått

  Tack!

  /Emanuel Gillberg
  0762-397139

  5 sep. 2018 kl. 14:14 skrev Bibelbruk <comment-reply@wordpress.com>:

  bibelbruk posted: “Kära vänner! En kort uppdatering från Etiopien. Jag fick precis samtal från en av översättarna och han hade goda nyheter. De två översättarna som “fastnat” på vägen och hållits gömda på en polisstation har nu kunnat återvända till sin hemby. TACK GODE GU”

 3. Nina Westberg

  Hej. Hur går det för era bibelöversättare? Jag tänker o ber….

  • Hej Nina! Tack för dina böner och ditt engagemang! <3 Jo, de har ju alla överlevt men med med materiella förluster och traumatiska minnen. Två har fått sina hus mer eller mindre nerbrända. Så fortsätt gärna be för dem – för återbyggandet av hus och hem. Tanken är att jag ska åka och hälsa på dem nästa månad.
   Guds frid och glädje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s