Herren fullbordar sitt verk

Kära läsare!

IMG_9917

Denna bild har inget med texten att göra…. Visar istället Josef och Gabriel utklädda till sina drömyrken (sportkommentator och agent) på en temadag om yrken på deras skola. :)

Ville bara avlägga en liten (glädje)rapport om konsulteringen som avslutades i tisdags. Det var nämligen den sista konsulteringen före utgivningen av NT på detta språk. Hela teamet har arbetat med detta mål i sikte i många år och nu har de alltså nått denna milstolpe – det är stort! Det återstår fortfarande ett par års arbete men sedan kommer evangeliet att nå denna folkgrupp, på ett eller annat sätt. Oklart om det blir audio till att börja med eller kanske delar av NT i skriftlig form.

Konsulteringen innebar många tillfällen att vända och vrida på uttryck som “i Jesus Kristus” och “i den Helige Anden”  (vad betyder det där i:et egentligen?), diskutera underrubriker, uttolka bildspråket i kap 9 med dess krukmakare och lera, problematisera exegetiska val, resonera kring sambandet mellan olika verser (är v 8 en utvecklingen av resonemanget i v 7 eller är det en motsägelse eller kanske början på ett helt nytt resonemang? Och hur kan vi visa detta genom språket?) För min del innebar konsulteringen en nyttig övning och man måste väl säga att min lilla insats på det stora hela gick bra. Det var svårt ibland med amarinjan, i synnerhet som Paulus diskussion delvis är så snårig. Men jag fick god hjälp av min konsult-mentor.

Så tack till Fridens Gud! Det verk han en gång påbörjat ska han också fullborda. Översättarteamet har fått bevittna hur Kristus hjälpt dem att fullborda det mödosamma verk de en gång påbörjade.

Paulus, när han talar till Efesos-församlingens äldste:

“Men jag anser inte att mitt liv har något värde för mig; jag vill bara fullborda mitt lopp och det uppdrag som jag har fått av herren Jesus: att vittna om Guds nåderika evangelium.”   Apg 20:24

Advertisements

4 Comments

Filed under Uncategorized

4 responses to “Herren fullbordar sitt verk

 1. director646

  Hej Sophia

  Väldigt inspirerande blogginlägg du just skrev på bibelbruk. Undrar om det är Ok om jag lägger ut detta på vår hemsida folk.se?

  Har ni fått medicinerna förresten?

  Vänliga Hälsningar,

  Mats-Jan Söderberg

  Missionsföreståndare

  Folk&Språk – Wycliffe Sweden

  Epost: director@folk.se

  Kontor: 08-38 55 30

  Mobil: 073-270 62 91

  Hemsida: http://www.folk.se

  • Hej Mats-Jan!
   Roligt att du tyckte det var inspirerande. Absolut – du kan lägga ut det på hemsidan.
   Yes! Vi hämtade medicinerna hos Per i söndags! Finemang! :) Tack för att du samordnade det hela.

 2. Staffan

  Härligt att läsa!
  Välsignelse!
  Staffan G.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s