General Assembly

Högtidlig inledning med både gudstjänst, körsång, dans och väldigt många tal…

Nu har General Assembly (GA) öppnat för 20e gången i Mekane Yesus- kyrkans (EECMY) historia och skall hålla på hela veckan. GA är EECMY’s högsta beslutande församling och dessa möten hålls vart 4e år. De föregående 4 åren utvärderas och redogörs för och nya ledare på många poster väljs av syndernas delegater, bland annat kyrkans president. Drygt 600 personer från hela landet och inbjudbudna gäster från många olika länder har anlänt hit till MYS som har städats och rustats för att vara presentabelt nog för alla besökare.

Temat är satt med Pauls ord “jag skäms inte för evangeliet” (Rom 1:16) och sammanfattar om inte annat medlemsutvecklingen i EECMY som i år  överskred 8 miljoner att jämföra med medlemstalet vid förra GA som var drygt 6 miljoner.

Inte för att EECMY skulle vara en perfekt eller problemfri kyrka men det skall tydligt sägas: man skäms då rakt inte för att proklamera det oerhört radikala i att Gud har blivit människa i Kristus som dött, uppstått och regerar på Faderns högra sida från evighet till evighet och därmed angår alla människor i alla tider: jude som grek, etiopier som svensk.

Det skall bli väldigt spännande att få följa programmet denna vecka –  var gärna med och be för goda beslut och rätt ledare!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s