“…en tid att skaffa, en tid att mista…”

 

IMG_0235

Elias skaffar oss nya hyllor

20160819_143624.jpg

Emanuel och John i nya, praktiska skrudar

När vi i torsdags, på väg mot Arlanda, hade stannat vid stationen i Säffle lade jag märke till att björklöven hade börjat gulna. Vi kom till Sverige på semester när skolavslutningarna precis vara avklarade och nu var hösten i antågande. Vi kan tacksamt se tillbaka på en mycket innehållsrik, rolig och fin sommar ihop med nära och kära i Sverige. Missionärslivet innebär en hel del farväl och ibland känns det som om hjärtat ska slitas itu. Å ena sidan upplever man starkt hur man får mycket nytt och fint och å andra sidan lever man mitt i en känsla av förlust, av att man mist något. Mycket av det som var vårt liv i Sverige är borta, istället håller något annat på att börja spira – i vårt liv i Addis är vi i uppbyggnadsfas, vi skaffar. Mitt i allt detta kommer Herren till en på oväntade sätt.

Så när vi efter två mycket intensiva månader i Sverige, och efter en dryg och lång resa med massa packning och många barn, klev innanför dörren på vårt hem på Mekanissa, i Addis, kändes det SÅ skönt. Nu är vi bofasta igen. Tandborsten ska få stå kvar på samma ställe och kläderna kan läggas in i garderober. Vi har fått komma till vårt hem och träffa alla de människor som blivit oss kära härnere. Gabriel och Josef har sprungit runt och lekt med grannarna och Elias och jag har försökt komma iordning hemma samtidigt som Emanuel och John kräver sitt. Men det är en fin känsla att få uppleva att det finns ett utrymme, en plats, för oss här i Etiopien. En stol som vore tom om inte vi var här.

Idag har varit första vardagen. Elias har träffat kollegor på seminariet och fortsatt sina förberedelser för höstens kurser: ”Introduction to Biblical Interpretation” och ”Introduction to the Old Testament” med Mekane Yesus Teologiska Seminaries klass 1 och 2.

Jag för min del har varit på språkskolan och återigen tagit mig an amarinjan, detta kluriga, vackra språk. Denna gång blir det heltidsstudier hela hösten.

Imorgon börjar Gabriel och Josef skolan igen och vardagen är ett faktum. Men efter de intensiva månader som varit är den varmt välkommen.

Kanske en aning trevande, men ändå mer och mer, låter Gud oss urskilja att det finns ett sammanhang för oss här i Addis.

”Jag har sett vilket arbete Gud har lagt på människan. Allt vad Gud har gjort är skönt i rätta stunden. Han låter människans urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds verk från början till slut.” Predikaren 3:10-11

Guds frid!

Sophia

 

Advertisements

4 Comments

Filed under Uncategorized

4 responses to ““…en tid att skaffa, en tid att mista…”

  1. Anna Strömqvist

    Önskar er alla allt gott! Här har vi också välkomnat vardagen igen. Tack för posten, vilken oväntad rolig överaskning! Vi ses på patrullriks, det är klart vi kommer dit !

  2. Sofia Fransson

    Du skriver så vackert Sophia! Frid och kärlek i mängd <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s