Att bygga torn

Psaltaren 61:4

“Du är min tillflykt,
mitt befästa torn mot fienden.”

Vi har byggt torn i scouterna. Det har surrats och knopats och sågats och samarbetats och resultatet blev riktigt bara. Och kul – för man kan svinga sig ut med en gunga från tornet! Vi var riktigt imponerade över scouternas iver över att förfärdiga byggnadsverket och nu står det alltså färdigt sedan ett par veckor tillbaka i vår trädgård.

Elias och jag har nu en veckas lov från språkskolan. Vårterminens slut avfirades igår med en liten examenshögtid för de studenter som nu ska lämna skolan och ge sig ut i sina olika uppdrag. Men själva återvänder vi för att delta i några veckors sommarkurs. Ser fram emot fortsättningen, för kanske, kanske, känns det nu som om språket börjat lossna något….

Jag har under veckan deltagit i ännu fler konsultationer med Mary. Det har varit så lärorikt. Denna gång var det Paulus snåriga språk i Romarbrevet som togs an. Mycket har vänts och vridits på. Ibland finns inga självklara motsvarigheter till de bibliska koncepten i det språk bibeln översätts till. Hur ska man exempelvis översätta ordet “samvete”? Då kan det vara bra att göra en ordlista över alla ord i språket som har en liknande betydelse, ringa in nyansskillnader mellan dem och sedan välja det ord som ligger närmast Paulus avsedda koncept. Lätt är det inte. Men intressant!

Välsignelser från Etiopien. Be gärna för landet i dessa dagar – imorgon hålls det allmänna val.

Sophia

scouttorn

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s