Att komma igång innan man kommit igång!

Glad Valborg och Första maj!

Det har varit många glädjande aktiviteter för oss denna vecka. Veckan inleddes, i vanlig ordning, i söndags med gudstjänst med efterföljande scouter hemma hos oss. Denna gång var det dags att lära oss hur man tar hand om stora sår. Alla fick öva att plåstra om läskiga sår som Elias “byggt” med trolldeg och låtsasblod. Det blev mycket lyckat och vi lärde oss alla mycket.

Elias har även fått undervisa en liten grupp konfirmander på International Lutheran Church, ILC. Något som han uppskattade mycket, lärare som han är.

Jag fick i torsdags det stora privilegiet att vara med vid en översättningskonsultering som leddes av den mycket erfarna översättningskonsulten Mary. Vi satt med tre översättare och tittade tillsammans på några kapitel i profeten Jeremia. Det var oerhört värdefullt för mig att få vara med och lyssna och iaktta hur Mary arbetade. Sessionen hölls på amhariska, så jag uppfattade bara några ord och fraser här och var, men Mary lade sig vinn om att då och då förklara lite mer om vad de diskuterade. Det som var klurigast för teamet, och kanske alla som läser Jeremia, är att lista ut när Jeremia talar och när Gud talar. Profetens och Guds röst flyter samman. Så mycket tid ägnades åt att reda ut när det skulle vara citationstecken och vem som då talade. Det var SÅ intressant och SÅ roligt! Jag fick t o m vara med och diskutera den hebreiska grundtexten ibland. Jag ska få vara med Mary och teamet nästa vecka också och ser mycket fram emot detta!

Vi har ännu inte kommit igång med de uppdrag vi är kallade att göra här, men vi är väldigt glada och tacksamma över att det finns uppdrag längs vägen, i väntan på att Elias undervisning på Mekane Jesu kyrkans seminarium har kommit igång, i väntan på att jag ska bli färdig översättningskonsult.

Sedan har det varit Valborg och denna firade vi på Svenska Skolan med ett stort gäng andra människor. Vi tände en brasavalborg bad kanot, sjöng sånger (ledda av Jonas Nordén) och åt helt och hållet ljuvliga laxsmörgåsar (!!). Ni ser en bild från brasan.

Idag är det första maj och vi har varit i väg med SIL och majat i Debre Zeit. Där kunde man bada i en krater, äta gott, njuta av frisk luft och trevligt sällskap. På hemvägen kunde man t o m åka go-cart om man ville. Vilket vissa av oss ville.

Så, summa summarum, denna vecka har varit fantastiskt rolig och intressant. Ska leva på den länge.

Det får nog blir ett citat ur Jeremia som avslutar detta inlägg. Herren verkar i kärlek, i rätt och rättfärdighet på jorden. Vår stolthet ska vara att nå insikt om detta.

Så säger Herren:

Den vise skall inte vara stolt över sin vishet,
den starke inte över sin styrka,
den rike inte över sin rikedom.
Den som vill vara stolt skall vara stolt över detta:
att han har insikt och kunskap om mig,
om att jag, Herren, verkar i kärlek,
i rätt och rättfärdighet på jorden,
ty däri har jag min glädje,
säger Herren.
Jer. 9:23-24
Trevlig helg!
Sophia
Advertisements

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Att komma igång innan man kommit igång!

  1. Fint att läsa! Saknar er!!

  2. Fint att höra från dig Sigrid!! Du är saknad tillbaka! <3 Guds välsignelse!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s