Livet går i faser

Hej!

Här ser ni den lilla grupp jag ingått i på språkskolan de senaste sex veckorna. En oerhört fin och bra grupp på alla sätt och vis. Vår lärare, Gemechis, ser ni näst längst till vänster. Nu är vi klara med “phase 1” och har börjat så smått i phase 2, vilket innebär att vi ägnar vår tid åt att bygga historier samt att lära oss fidäl, det etiopiska alfabetet. Var 6:e vecka splittrar språkskolan sina grupper vilket innebär att vi byter både studiekamrater och lärare. Känns en aning vemodigt att bryta upp gruppen, men så är det. Tacksam för den tid som varit. Jag älskar verkligen att lära mig saker i grupp. Där får man träffa människor man aldrig annars skulle ha träffat: Kim, en koreansk pastor, Jim, SIL-medarbetare (han hade jag nog visserligen träffat ändå…), Valentina en schweizisk sjuksköterska, Syster Rufina, en indisk nunna/sjuksköterska och Patti, PhD i antropologi från New York. Otippat gäng!

Det här med att bryta upp och gå vidare kan vara både spännande och slitsamt, glädjerikt och sorgligt. Det har varit mycket uppbrytande för oss det sista året. Den här gången är det bara ett litet uppbrott. Men ändå. Det vittnar liksom om att en viss fas har nått sitt slut.

Petrus skriver:

“Var därför beredda att bryta upp, och håll er vakna. Sätt allt ert hopp till den nåd som kommer er till del när Jesus Kristus uppenbaras.”    1 Pet. 1:13

Det uppbrott kan lära oss är alltså att än mer sätta vårt hopp och vår tillit till den nåd Herren ger oss varje dag, varje ögonblick.

Nu är det långfredag i Sverige, men här har det varit en “vanlig” dag. Det etiopiska påsken infaller inte förrän nästa helg.

Men till er i Sverige vill vi passa på att önska en glad och välsignad påsk.

phase1

Advertisements

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Livet går i faser

  1. Hej! Så najs att få läsa lite om er vardag. Men vad menar du med att ni har påsk först nästa vecka?!

    • Hej Sigge! Jo, i Etiopien följer man den ortodoxa påsken. De följer en annan kalender och därför infaller påsken vid en annan tidpunkt. Fast förra året inföll tydligen de båda påskarna samtidigt. Nästa år, däremot, kommer det skilja en månad. Jepp. Så kan det vara. Kärlek till dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s