Hjältar som glatt löper sin bana

Idag var första dagen av två “field days” som äger rum på Bingham Academy där Gabriel och Josef nu gått i två veckor. “Field days” innebär att eleverna, mellan 5-18 år gamla, får tävla i olika friidrottsgrenar under det att släkt och vänner hejar på. Gabriel och Josef har idag sprungit 50 meter sprint och kastat med liten boll. Imorgon vankas det tre-bens race (där de som tävla ihop. Såklart.) samt hinderbana. Det var kul att få vara med och heja och dessutom väldigt bra att få möjlighet att träffa andra föräldrar. Att det är skola imorgon, en lördag, kompenseras med ledighet på måndag (till Gabriels och Josefs lättnad!).

fieldday

Efter allt springande och idrottande idag passar det bra att citera Psaltaren 19:2-7, där solen liknas vid en hjälte som glatt löper sin bana:

“Himlen förkunnar Guds härlighet,
himlavalvet vittnar om hans verk.
Dag talar till dag därom
och natt undervisar natt.
Det är inte tal, det är inte ljud,
deras röster kan inte höras,
men över hela jorden når de ut,
till världens ände deras ord.
Där har han rest ett tält åt solen,
den liknar en brudgum som lämnar sin kammare,
en hjälte som gläds åt att löpa sin bana.
Den stiger vid himlens ena ände
och når i sitt kretslopp den andra.
Ingenting är gömt för dess glöd.”

Med ett alldeles äkta etiopiskt körkort gör vi nu gör egna erfarenheter av Addis trafik. Den beskrivs kanske bäst med ordet “ojämn”. Men eftersom den alltid är lika ojämn måste detta ses som ett slags jämnhet vilket alltså gör att det blir förutsägbart i all oförutsägbarhet: packåsnor i flock, getter i skock, kossor utan synbar kofösare i närheten eller häst och (överlastad) vagn blandas med svartrykande minibussmotorer och lyxåk av flådigaste sort. Med ojämna (men täta) mellanrum står det havererade lastbilar. Under dessa ligger det nästan alltid människor som håller på att laga, folk springer fram och tillbaka runt dem för att leverera prylar och stora stenar omger hjul och last så att inget rullar iväg. Mörkerkörning kan nämnas tar det hela ytterligare en nivå i spänningsfältet…

Annars fortsätter vi vår jakt på möblemang. Nyaste tillskottet är en soffgrupp och under nästa vecka hoppas vi på bland annat en bokhylla och badrumsskåp. Ja, långsamt växer hemmet fram.

Advertisements

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Hjältar som glatt löper sin bana

  1. Hanna Andersson

    Härligt med glada killar i solen! Och roligt att få se bilder, de syns jättebra. Här snöar det och sommarvärmen känns avlägsen. Dock trevligt med snö efter veckor med mest is och halkiga vägar.
    Imponerande att rodda ihop en resa med 16 väskor! Hoppas möbeljakten går fortsatt bra.

    Kram från Arvika (Hanna Andersson)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s