Christ Church och Forest of Dean

Det finns vissa saker vi ofta gör i Sverige och som vi inte har gjort här i England som vi faktiskt inte har saknat. Bilkörning till exempel. Sedan finns det saker som vi saknar så mycket att vi knappt orkar tänka på hur mycket vi saknar dem. Skogsturer till exempel. Just skog är det förtvivlat ont om här i Gloucester. Men bara 20 km bort så finns en av Englands största skogar: Forest of Dean. Nu skall ingen tro att det är en särskilt stor skog med våra svenska mått mätt, men det är faktiskt ändå helt klart en skog….typ.

Så i söndags bar det faktiskt av med dubbeldäckad buss och ryggsäck fullproppad med matsäck, karta och picnicfilt. Eftersom det alltså var söndag (det är väldigt svårt för oss att få till några utflykter på andra dagar tyvärr) så såg vi i alla fall till att planera dagen så att gudstjänsten inte skulle bli lidande bara för att vi längtar efter träd. Vi hamnade därför i anglikanska Christ Church i den pyttelilla byn Five Acres mitt i Forest of Dean.20141123_124036

Där hade man kört på det som ganska många anglikanska kyrkor i städer gjort: plockat bort alla gamla svårsuttna bänkar och bytt ut dem mot flyttbara och sköna stolar. Alltså: gammal pittoresk stenkyrka utanpå, men modernt “café” inuti (fast med kor och altare o så intakt och lika gammalt som utsidan. Självklart med mjuk och skön heltäckningsmatta.

Predikan var inte det minsta textutläggande (och att det var 20141123_124031domsöndag kunde man heller inte begripa) men däremot livlig och intensiv och vi blev mycket väl bemötta. Så väl att vi knappt höll på att komma därifrån :)

Sedan följde en härlig promenad upp till en hög utkiksplats där vi till vår (åtminstone min) enorma glädje fick se en pilgrimsfalk in action. En riktigt fantastiskt dag med andra ord och väl behövd efter allt sittande vi ägnat oss åt :)

 

20141123_125607 20141123_153124 20141123_143953 20141123_142856

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

6 Comments

Filed under Uncategorized

6 responses to “Christ Church och Forest of Dean

 1. Inger Karlsson

  Kul att ni äntligen kom ut i “skogen” !
  Tack för intressant läsning …!
  God Bless!
  Kram Inger

 2. Staffan

  Pilgrimsfalk in action. DET hade jag velat se!

 3. Robbert Jan och Mienta Perk

  Roligt att hundar också fick vara med i kyrkan :) Hälsningar!

 4. Jonas Nordén

  Ser härligt ut. Tyvärr blir det väl inte mycket mer skog i Addis för er, även om vi också har hittat “något som kan kallas skog”, där det inte finns allt för många människor i närheten. :-)

  • Haha, nej det står smärtsamt klart för oss :). Men en aldrig så liten dunge träd att klättra i är bättre än inga alls….
   När jag var liten minns jag att jag diskuterade med min pappa om beskrivningen av det himmelska Jerusalem och hur himlen kunde vara utformad som en STAD… Städer är väl människoverk gjorda på platsen för den nedhuggna och av Herren skapade skogen… :) /Elias

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s