Rustning pågår…

Hej vänner!

Ja, här rustas det på olika fronter. Gabriel och Josef har nu gått två veckor i skolan och verkar trivas bra. Mycket nytt är det som ska läras, allt ifrån språk (det kan konstateras att engelskans stavning kunde varit mer inlärarvänlig…) till poängsystem och konsten att gå på händer. Det sistnämnda övar de på i princip all ledig tid!deriv

Elias njuter av att ha tid och möjlighet att supa in kunskaper i Redcliffes colleges bibliotek. Just nu är det bland annat kristen etik och “Eusebius kyrkohistoria “som hägrar.

Själv har jag nu snart fullbordat den första veckan i kursen Assignment Related Training (ART). Och den håller mig upptagen, vill jag lova. Är det inte västafrikanska verbsystem som ska analyseras eller indonesiska ljudsystem som ska beskrivas så är det lingvist-mjukvara som ska erövras eller antropologiska insikter som ska insupas. Ja ni förstår: Det är HUR ROLIGT SOM HELST! Men intensiva tider….

Det är inspirerande och glädjande att bli rustad för framtida uppgifter. Samtidigt behöver jag ofta påminna mig om att livet pågår även just nu, överallt runtomkring. Guds rike ligger inte någonstans längre fram, när vi överkommit x antal utmaningar, eller bockat av y antal uppgifter, nej Guds rike är en verklighet här och nu, ett pågående bygge. Redan idag vill han möta oss och kalla oss och använda oss som en kanal för sin kärlek.

Vi kanske kämpar för att förstå oss på Guds rike och hur det förhåller sig till vår verklighet och våra liv.Det är intressant att Jesus själv ställer sig frågan vad Guds rike liknar. Han gör det med all sannolikhet inte för att han själv inte förstår vad Guds rike är utan han gör det nog för att det inte finns någon motsvarighet i världen. Hur ska han förklara något så underbart och enastående med (i det här sammanhanget) det begränsade mänskliga språket? Snarare än definitioner, använder sig Jesus av liknelser.  Tydligt blir det då att Guds rike är något levande och något som växer:

Så sade han: ”Vad är då Guds rike likt? Vad skall jag jämföra det med? Det är som ett senapskorn som en man sätter i sin trädgård. Det växer och blir till ett träd, och himlens fåglar bygger bo bland grenarna.” Vidare sade han: ”Vad skall jag jämföra Guds rike med? Det är som en surdeg som en kvinna arbetar in i tre mått mjöl; till slut blir alltsammans syrat.     Luk 13:18-21

Ha det fint! //Sophia

Advertisements

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Rustning pågår…

 1. Anna S

  Det var fint skrivet om Guds rike Sophia!
  kram Anna S

 2. Robbert Jan och Mienta Perk

  We just found your blog! Nice to read all your new experiences
  Lots of love
  Robbert Jan och Mienta Perk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s