Liten gris på grönt papper

– Ta upp den lilla grisen och lägg den på det gröna pappret!

– Var är den gröna klänningen? Sätt klänningen på flickan!

– Spring till fönstret!

Vi sitter sex personer runt ett bord och lyssnar på olika kommandon som vår armenisktalande lärare säger. Sedan gäller det att utföra rätt handling, ta upp rätt objekt och ibland kombinera ihop föremål. Det är hur kul som helst, men väldigt krävande! Vi måste verkligen fokusera till max för att förstå alla saker som vår lärare ber oss göra. På 10 timmar har vi lärt oss ca 140 ord och på fredagslektionen kunde vi sätta samman en liten historia och berätta för de andra (om än ganska trevande) med hjälp av ett dockhus med olika föremål. 

Målet med vårt language practicum är inte att vi ska lära oss så mycket armeniska som möjligt på tre veckor (även om det är en trevlig bieffekt) utan att vi ska prova olika språkinlärningsmetoder. Förhoppningsvis ska denna erfarenhet hjälpa oss med den språkinlärning som ligger framför oss. 

Här är en video som vi vill dela med er. Stämband in action! Tänk hur fantastisk människokroppen är!  Det dröjer ca 1 min in i klippet innan det blir riktigt häftigt. 

Nu ska det bli riktigt skönt med helg. Jag (Sophia) är alldeles utpumpad efter veckans alla lärdomar. Elias och pojkarna har haft en fin vecka och börjar göra sig hemmastadda i Gloucester. De har bland annat hittat en riktig guldgruva i den närmaste lilla bäcken. Det har visat sig att den alldeles svämmar över av fossler! 

Idag avslutar vi med en viktig påminnelse från Paulus:

“Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal.”

1 Kor. 13:1

Kramar

Elias och Sophia

 

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Liten gris på grönt papper

  1. Inger Karlsson

    Hej Elias och Sophia! Kul att läsa om din lektion, och Youtube-klippet på stämband var riktigt häftigt! Önskar er stor Välsignelse i er nya uppgift! Kram från Inger i Askersund (vi sågs senast på Patrullriks)

    Den fredag, 22 augusti 2014 18:51 skrev Bibelbruk :

    WordPress.com bibelbruk posted: “- Ta upp den lilla grisen och lägg den på det gröna pappret!- Var är den gröna klänningen? Sätt klänningen på flickan!- Spring till fönstret!Vi sitter sex personer runt ett bord och lyssnar på olika kommandon som vår armenisktalande lärare säger. Sedan gä”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s